DUYURULAR

Konyaaltı Em.Md. Uğur GÖKCAN ‘da,ACI GERÇEK VAZİFE MALULLÜĞÜNDEN BİHABERDİ.

KEŞKE; Antalya ili Konyaaltı İlce Emniyet müdürü Uğur GÖKCAN bu elim olay hitamı hayatını kaybederek, VAZİFE MALULÜ OLMASA İDİ; bende kısa bir süre önce Yazdığım, ”POLİSİN BİLMEDİĞİ ACI GERÇEK “başlıklı yazımda söz ettiğim hususlara, bu hadiseyi örnek göstermese idim; Kendisine Allahtan Rahmet, Kederli Aile bireylerine sabır ve metanet diliyorum. Bu gün aramızda olmayan; Uğur GÖKCAN müdürümüz;
bu olayda,Yardımcılarını, ilgili büro amirini görevlendirip, makamında oturup, neticeyi beklememiş, Bizzat kendisi ekiplerinin başında olaya müdahale ederek, kişinin etkisiz hale getirilmesi için, silah kullanıldığı takdirde, çevredeki masum insanlar ve polislerden can zayiatı olabileceğini, hatta suçlunun bile böyle basit bir olaydan dolayı hayatını kaybetmesini önlemek, onu sağ olarak ele geçirip, adalete sevk etmeyi düşünüp, gayet insani duygularla, ikna yolunu tercih edip uygulamaya geçtiğinde de, hiç kimse için istemediği acı sonu kendisi yaşamıştır

Tabii ki, polislerimizin, görevleri münasebetiyle her zaman bu nevi olayları yaşamaları ihtimal dâhilinde olup, Bu Kaderi yaşayarak hayatını kaybeden polislerimiz ile görüşme imkânı olmadığı için olayı müteakip ne dediklerini bilmiyoruz. Ancak geride kalan aile bireylerinin olayı müteakip,2330 sayılı Nakdi Tazminat Kanunu ile bağlanan maaş ve kaderleriyle baş başa kaldıklarında ne dediklerini biliyoruz.

ALLAH, Uğur GÖKCAN müdüre bu kadar ömür vermiş, onun kaderi buymuş elden bir şey gelmiyor diyorlar, bizde öyle diyoruz. ANCAK; Uğur GÖKCAN Müdürün, geride bıraktığı bundan sonraki hayatlarına bu meşakkatli dünyada onsuz, onun sevgisinden, şefkatinden ve himayesinden yoksun olarak devam edecek; EŞ ve ÇOCUKLARI ’da, bizim yaşadığımız bu Kader’in yanı sıra, Bize, Allah’ın Ayeti olmayan, bizi yönetenlerce yazılan; 2330 sayılı nakdî tazminat kanunu ile reva görülen maaş, BİZİM KADERİMİZ OLMAMALI diyorlar.

Düzenlenen, o tören niye? Hani; Babamız ŞEHİT’ ti,? DEVLETİMİZ; şehidinin, Eşine, çocuklarına böylemi sahip çıkıyor? diye hüsrana uğruyor, yaşadıkları bu acının üzerine, rehabilite edilmeleri gerekirken, böyle bir travmaya daha maruz bırakılarak adeta cezalandırılıyorlar.

Bu güne değin bu kaderi yaşayan, emniyet mensupları; eş ve çocukları, adeta cezalandırılırcasına reva görüldükleri bu durumu anlayamamışlardır.
Bundan sonrakilerde anlayamayacaklardır.

Doğu Beyazıt savcısı rahmetli hakan Kılıç’ın, öldürülmesi ile ilgili basında çıkan haberleri takip ediyoruz. Adalet Bakanlığı va HSYK yetkililerinin öldürülen C.Savcısının Ailesine bağlanacak maaş ve sağlanacak özlük hakları kousunda ki gayretlerinin ,İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Yetkililerine örnek olmasını dilerim.

Ancak;

Bu olayı müteakip,Kamuoyunu bilgilendirme adına bu olayı takip eden, ilgi gösteren,. Yazılı ve Görsel basınımızın Tüm Değerli mensuplarından ve her gün polisle yatıp polisle kalkan POLİS muhabirlerinden yine ayni hassasiyeti göstererek. ŞEHİT Emniyet Md.Eşine reva görülecek maaş miktarını da takip edip, kamuoyunu bilgilendirmeleriniTüm Emniyet Teşkilatı, Vazife Malulü ve Şehit Aileleri adına rica eder, Saygılar sunarım.

Nihat GÜN
TEMŞAD Gnl. Bşk.

IP Adresiniz (3.16.212.245) kayıt edilmiştir.