DUYURULAR

Bu İlk Değil, Sonda Olmayacaktır. Polislerimiz Yaşanan Bu Acı Olaydan da İbret Almayacaktır.

POLİS MÜDÜRÜNÜ REHİN ALMAYA ÇALIŞTI

Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan da ekiplerle birlikte olay yerine geldi. Gökcan, Celal Gökçe ile konuşarak, teslim olması konusunda ikna etmeye çalıştı. İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, sigara ikram ettiği Gökçeˊye doğru yaklaştı. Bu sırada polis müdürünü rehin almaya çalışan saldırgan ile müdahale eden polis memurları arasında arbede çıktı.

Çıkan arbedede Gökçeˊnin elindeki tabancanın ateş alması sonucu Emniyet Müdürü Uğur Gökcan yaralandı. Olay yerine gelen ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırgan Celal Gökçe ise gözaltına alındı.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, hastaneye gelerek konuyla ilgili bilgi aldı.(DHA)

TEMŞAD YÖNETİM KURULU OLARAK ,ŞEHİT Emniyet müdürüne ALLAH’tan rahmet Geride bıraktığı Anne,Baba;eş ve çocuklarına Sabır ve metanet dileriz.

BU OLAY ÜZERİNDE BİRAZ DÜŞÜNECEK OLURSAK’!!!!

Emniyet Md Uğur GÖKCAN, Olay yerine yardımcılarıyla ekiplerini sevk edip.gelişmelerden bana bilgi verin dememiş.Bulunduğu makam ve rütbenin idraki ve bilinciyle; ekipleriyle birlikte olay mahalline intikal ederek

,suçluyu tesirsiz hale getirmek için çıkacak bir silahlı çatışmada, etraftaki masum insanlarda dahil olmak üzere polislerden,işyeri çalışanlarından, can zayi ve yaralanma ihtimali yüksek olduğundan, karşısındaki bir suçluda olsada onuda sağ olarak ele geçirilebilmesi için;

kişiyi, ikna etmek suretiyle tesirsiz hale getirmek için ,önce polislerine ateş etmeyin talimatı vererek,hangi haleti ruhiye içinde olduğunu bilmediği,ancak silah tehdidiyle yakıt alan sonrada etrafa ateş eden eli silahlı kişiye,silahını ve telsizinide bırakarak yaklaşıp,kendisiyle konuşarak ikna etmeye çalışmış,ancak kişinin fiili saldırısını müteakip silahınıda ateşlemesi sonucu,göğsünden aldığı yara hitamında Hakkın Rahmetine intikal etmiştir.

Şehit olan Em Md.Uğur GÖKCAN;

Mahiyetinde görevli Polislerinin

Olayın vukua geldiği iş yerinde çalışan kişilerin,

olay mahalli çevresinde yaşayan ve o anda oradan gelip geçen masum insanların,

ve kendi canına kasdeden, suç işleyen kişinin bile yaşamasını istemediği bu acı sonu, Maalesef; iMensubu olduğu Bu Şerefli Mesleğin kendisine yüklediği sorumluluk bilinciyle etrafındaki herkese kalkan olarak kendisi yaşamıştır.Tabiki Kendisinin yaşadığı bu olay müteakiben; Geride bırakıp gittiği Anne Baba Eş ve çocukları’na yaşatacaklarına ne demeli.

Anne Baba,yaşadıkları evlat acısının yanı sıra yaşlandıklarında kendilerine umut gördükleri canlarını kaybettiler.

Eş,Çocuklarının babasını,hayat arkadaşını can yoldaşını kaybetmenin acısınamı yansın yoksa; Eşi, cocukları ve anne babası için değil,Bir suçluyu tesirsiz hale getirmek için yapılan çalışmada silah kullanılmasın, etraftaki masum insanların hatta suçlunun bile canı yanmasın diye fedakarca can veren kocasının yokluğunda,; çocuklarına hem anne hem baba olmanın mesuliyetini düşünürken,SGK.nun kendilerine bağlayacağı bugün açlık sınırlarına yakın nisbetdeki maaşla karşılaştığındada, yaşayacağı travmayı biz daha önce yaşayanlar olarak,bu günden görüyoruz ve üzülüyoruz.

Ya; çocuklar onlar küçük yaşta baba sevgisinden, şefkatinden mahrum kalacak ve bir ömür boyu bu mahrumiyetleri devam edecek.

EYY, DEVLET’im ,Sen, onlara dünyaları versen bu mahrumiyetlerini ,babalarına duydukları açlıklarını gideremessin. Ancak onları; Şehidinin sana emanetleri olarak, kimseye muhtaç bırakmadan, eğitimlerini tamamlayabilmeleri başları dik onurlu bir hayat sürebilmeleri için İmkanlandırırsın ki; Oda malesef bugün uygulamada olan yasalarla mevcut değildir. Bu gün itibariyle Şehidimizin Eşine, 2330 Sayılı Nakti Tazminat Kanununa göre bağlanacak Vazife Malullüğü Maaşı, bin lira civarında olup, bu gerçek! bu kaderi daha evvel yaşayanlarca malumdur.

Şehit Em Md.Uğur GÖKCAN; Allah sana bu olaydan sonra bir hayat daha bahşetse, yine polis olur yine böyle bir olaya müdahale etme zarureti hasıl olsa evet bu acı tecrübeye rrağmen yine ayni insani duygularla davranır yine şehit olursun RUHUN ŞAAD Olsun. Mevlam geride, bıraktığın sevdiklerine yardımcı olsun.

Nihat GÜN

Temşad genel Başkanı

IP Adresiniz (3.145.52.182) kayıt edilmiştir.