DUYURULAR

SİVİL ŞEHİT YASASI DÜZENLEMESİNDE CEZALANDIRILAN POLİSLERİMİZMİ YOKSA VATADAŞLARIMIZMI ?

Sayın Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Sayın Fatma ŞAHİN’in Sivil Şehit Yasası taslağı konusunda, yaptıkları açıklamaları görüp Şaşırmamak elde değil!

Yapılan açıklamalara Göre; Bu yasa ile, Şehit aileleri ve Gazilere sağlanacağı vaat edilen haklara baktığımızda zaten bu gün uygulamadaki kanunlar ile bu hakların, Terör Şehit Aileleri ve Vazife Malulü Gazilere tanındığı görülecektir.

Terör Şehit Ailerleri ve Vazife Malulü Gazilere getirdikleri tek yenilik, Güvenlik güçlerimizin;

Sınır bölgelerimize, yurt içindeki sığınaklara, hücre evlerine operasyona giderken yahut dönerken meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybeden yahut yaralanarak sakat kalıp vazive malulü olan personelinde 3713 sayılı kanun kapsama alınacağıdır ki; Bu güne kadar 5434 Sayılı kanuna göre haklandırılarak adeta cezalandırılıyorlardı! Büyük bir yanlıştan dönülerek; bu güne kadar düzeltilmeyen büyük bir haksızlık telafi edilip bu Polislerimizin hakları teslim edilmiştir.

Pekala, bu güne kadar bu olayda gösterilen ihmal ve haksızlık gibi,

Polislerimizin, iç güvenlik görevini icra ederken, gasp soygun, hırsızlık. Kapkaç gibi ve her türlü kaçakçılık ve sair asayiş olaylarının önlenmesi faillerinin yakalanması yine vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit eden her türlü olayın önlenmesi dahil bu görevlere gidp gelirken;

Yaralanarak sakat kalan yahut hayatını kaybeden Vazife malulü ve şehit olmuş polislerimize reva görülen, açlık sınırlarındaki maşının iyileştirilmesi ve konut kredisi, kira yardımı, malul gazilere ortez prıtez yardımı, bazılarına tütün beiyesi ve çocuklarına tütün eğitim yardımı gibi düzeltmeler bu yasada neden yer almamıştı.

Uludere’de sınırı ihlal ederek kaçakçılık yapanlar bile; bu yasa kabsamına alınıp, Polisin terörle mücadele ve asayişe müessir hizmetlerin önlenmesi esnasında hayatını kaybedenlerine bile verilmeyen;

1- 123 er bin lira tazminatın yanı sıra,

2- 10 yl ev kirası ve sıfır faizli konut kredisi

3- sakat kalanlara ortez protez muafiyeti

4- tütün ikramiyesi ve eğitimdeki çocuklarına eğitim yardımı

5- ilaç ve muayene katkı payı muafiyeti,

6- ulaşım araçlarından aile bireylerine ücretsiz yararlanma,

7- aileden, iki kişiye iş imkanı ve açıkamadaki sayir haklar tanınırken

Halkının can ve mal güvenliğini koruyan ve bu uğurda can veren yahut sakat kalıp bundan sonraki hayatını özürlü olarak zorluklarla idame ettiren polislerimiz neden cezalandırılırcasına bu düzenlemenin dışında tutuluyor.

Bu halkın can mal emniyetini, kendi canı malı gibi görüp canı pahasına korumaya çalışan polislerimiz bu hizmetleri ifa eder iken öldüklerinde yahut yaralanıp sakat kaldıkarında kusur mu işliyorlar ki bu kadere layık görülüyorlar.

Polislerimizin,%90 nı bundan bihaberler, bu gerçeği öğrendiklerinde; vatandaşının imdat polis çağırısına bu gün ki şevkle mi koşacaklardır, bu Sivil Şehit Yasası düzenlemesi ile yapılacak, tamamen sivillere yönelik iyileştirmelerin dışında tutulmakla polislermi yoksa vatandaşmı cezalandırılmaktadır.

IP Adresiniz (54.36.149.247) kayıt edilmiştir.