DUYURULAR

Şehit ve Gazi Polisler için Eşit Hak İsteniyor

Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malülleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEMŞAD) olarak Yeniasır Gazetesi ile yaptığımız söyleyişiyi ve bununla ilgili yapılan haberi paylaşmak istiyoruz :

KADİR KEMALOĞLU (HABER MERKEZİ)

Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malülleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEMŞAD) Genel Başkanı Nihat Gün, gazi ve şehit polisler hakkındaki kanunların gözden geçirilip haksızlıklara bir an önce son verilmesi gerektiğini söyledi. Gün, polisin başlarına gelen olaylar sonucu 3 ayrı kanuna tabi olduklarını belirterek, ‘Bir polisimiz ülkemizin hangi yöresinde olursa olsun bir terör olayına maruz kaldığı zaman ve şehitlik mertebesine eriştikten sonra 3713 sayılı terörle mücadele yasasına göre yakını o günkü polisimizin maaşını alıyor ve şehidimiz yaşıyormuşcasına tüm zam ve derecelendirmelerden faydalanıyor. Bizim buna bir itirazımız yok. Tabii ki daha fazlasını hakediyor o insanlar’ diye konuştu.

GASPÇI OLURSA
Sorunun 2330 ve 5434 sayılı yasada olduğunu savunan Gün, ‘Aynı şekilde yine bir polis memurumuz bir asayiş olayında bir cinayet zanlısı ve ya bir gaspçı tarafından girdiği çatışmada şehit olduğu takdirde ne yazık ki bu kanuna tabi oluyor ve eşi veya çocukları derecesi ve kademesine göre 750 lira ile 1200 lira arasında bir maaş almaya mahkum oluyor. Şimdi bu polisimiz vatanı için çalışmıyor mu? Tek ayrım terörist kurşunu ve hırsız kurşunu ayrımı mı? Sayın büyüklerimizden bu sorunu çözüme kavuşturulmasını istiyoruz’ diye konuştu.
Gazi polislerde de durumun aynı olduğunu belirten Gün, ‘Bir polisimiz terörist kurşunuyla sakat kaldığında veya geri hizmte ayrıldığında o günkü maaşının yaklaşık 2 katını alıyor. Ancak bir polisimiz hırsız tarafından atılan kurşunla yaralanarak geri hizmete düştüğünde ya da iş göremez hale geldiğinde aynı maaşı almaya devam ediyor’ dedi.

ERDOĞAN’A İLETTİ
Konuyu İzmir ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğunu dile getiren Nihat Gün, ‘Kendileri konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Eminim düzelecektir. Bu kanun kapsamında yaklaşık bin 400 emniyet mensubu ve yakını var. Bu devletimizin halledemeyeceği bir konu değil. Yeter ki doğru bilgilendirme yapılsın. Bu sayede eminim sorun çözülecektir’ diye konuştu.

IP Adresiniz (185.191.171.2) kayıt edilmiştir.