DUYURULAR

Kocaeli Gazetesinden DESTEK..!!!

Kocaeli Gazetesinde,Sn. NAZAN YAVUZ’un Kaleminden ŞEHİT AİLELERİMİZİN SORUNLARINA DESTEK

Öleceksen Terör kurşunu ile öl

Terör ülkemizin son 30 yılının kaderi. Terörle mücadele kapsamında binlerce asker, polis, öğretmen, savcı, doktor görevlerinin başında şehit olurken masum sivil vatandaşlarda teröristler tarafından katledildi. Şehit olan kamu görevlilerinin yakınları 3713 sayılı kanundan faydalanıyor ve geride kalan aileleri bir nebze olsun bu kanun sayesinde hayatlarını idame ettirebiliyorlar.

Elbette ki giden canların yerini ödenecek paralar doldurmuyor. Ancak hayat devam ediyor. Suçlularla mücadelede ön planda olan Polis ve Jandarma personelinden görevleri sırasında hırsız, gaspçı, madde bağımlısı gibi Asayiş suçları kapsamına giren suçlular tarafından şehit edilen, ya da meydana gelen bir trafik kazasında gerek kazazedelere yardım gerekse trafik düzenlemesi yapan görevlilerin trafik kazası sonrası şehit olmaları halinde işler değişiyor. Bu tür olaylar sonrası hayatlarını kaybeden kamu görevlileri ne yazık ki terör olayları nedeni ile hayatlarını kaybetmediği için devletin yardım eli yeterince kendilerine ulaşmıyor.

Asayiş yâda Trafik olaylarında hayatlarını kaybedenler hakkında 2330 5334 sayılı yasa devreye giriyor. Her iki yasayı da uygulayan devlet kendi kamu personeli arasında belirgin bir ayrımcılığa imza atıyor. Elbette ki Terör olayları sonrası aldığımız şehit haberleri hepimizin yüreğini yakıyor. Ama diğer olaylarda suçluyu yakalamak için hayatını feda eden jandarma ve polislerin bizim anlayacağımız tabir ile 2.derece şehit sayılması ailelerini gerçek anlamda perişan ediyor. Kamu görevlilerinden terör olayında şehit olan görevlilerin eşi veya çocukları o görevlinin maaşından hiçbir kesinti olmaksızın görevdeymiş gibi almaya devam ederken görevdeki memurlara hangi oranda iyileştirme yapılıyorsa kesintisiz olarak maaşını almaya devam ediyor.

Şimdi gelelim işin acı tarafına;

Jandarma ya da bir polis azılı bir katili yakalamak için yaptığı operasyonda o katilin silahından çıkan kurşunla şehit olursa… Ailesi için gelecek endişesi başlamış oluyor. Şehit polisin eşi ya da çocukları babaları şehit olduğu tarihte hangi kadro derecesinde ise 750 lira ile 1200 lira arasında değişen oranlarda maaş alıyor. Aynı durum gazilerimiz içinde geçerli.

Terör kurşunu ile gazi olup geri hizmete geçenler mevcut maaşlarının 2 katı kadar maaş alırken bir hırsızın kurşunu ile gazi olan memur ise aynı maaşa talim etmeye devam ediyor. Biliyorum sizin de kafanız karıştı. Şehitler için terör kurşunu ile katil kurşunu arasında ne fark olduğunu açıkçası ben anlamış değilim.

Hükümetin bir an önce bu ayrımcılığa son vererek hayatlarını görevleri uğruna feda eden bu insanların ailelerine vefa borcunu ödemelidir.

IP Adresiniz (54.36.149.246) kayıt edilmiştir.