DUYURULAR

18 Mart Şehitleri Anma Günü-Kadifekale Şehitliği Ziyareti

Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEMŞAD) Genel Başkanı Nihat GÜN ve Dernek Üyeleri 18 Mart 2010 Şehitleri Anma Günü münasebeti nedeniyle Kadifekale Şehitliğindeki törene katıldı.

18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitler Günü münasebeti ile Kadifekale Şehitliğinde yapılan törene Protokol ve Resmi kurum ve kuruluşların yanı sıra şehit aileleride katıldı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Çanakkale Zaferinin İstiklal Savaşının manevi temellerinin atıldığı yer olduğunu söyledi. Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla Kadifekale Askeri Şehitliği’nde tören düzenlendi. Vali Kıraç, Şehitler Defterine yazdığı yazıda, Çanakkale Savaşı’nın, Türk milletinin vatan saydığı toprakları zaferle taçlandırdığı gün olduğunu ve kahraman Türk milletinin altın sayfalarında yerini bulduğunu bildirdi. İstiklal Savaşının manevi temellerinin Çanakkale’de atıldığını ve Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda azim ve kararlılıkla yüründüğünü belirten Kıraç, üzerinde yaşanan toprakları vatan yapmak için canlarını seve seve veren şehitleri rahmet ve minnetle andığını kaydetti.

Hava Yarbay Saim Kaya yaptığı konuşmada, Türk ulusunun, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırlarını şehit kanlarıyla çizdiği kutsal vatan toprakları üzerinde kurduğunu, Türkler için vatanın baştan sona fethedilmiş ve elde etmek için ve korumak için uğrunda asırlarca can verilmiş ve bağrına binlerce şehit gömülmüş kutsal yaşam alanı demek olduğunu söyledi.Türk ulusunun tarih boyunca pek çok evladını vatan savunmasında şehit verdiğini ifade eden Yarbay Kaya, şunları kaydetti:’İşte son yıllarda, yurdumuzda İç Güvenlik Harekatı’nda canlarını seve seve can veren yiğitlerimiz, subayımız, astsubayımız, erimiz, polisimiz, öğretmenimiz, doktorumuz, hemşiremiz, diplomatımız oldu. Bu kahramanlarımız Türk tarihine mal olmuş ve gücümüzün temeli olmuştur. Bugün hatıraları önünde eğildiğimiz aziz şehitlerimiz; Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de, Kıbrıs’ta, İç Güvenlik Harekatı’nda, vatanımızın bölünmez bütünlüğün uğruna canlarını feda ederek kanlarını akıttılar. Aziz şehitlerimiz; Türklük ideali uğrunda göstermiş olduğunuz fedakarlık ve cesaret asla unutulmayacak, genç nesillere ilham kaynağı olacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır.’

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri İzmir Şubesi Derneği Başkanı Volkan Kaya ise, Çanakkale Zaferinin sadece Türk tarihi için değil, yakın dünya tarihinde de eşsiz ve önemli bir destan olduğunu söyledi. Kaya, ‘Çanakkale, ümmetten millete adım atıldığı yerdir. Türk milletinin kurtarıcısıyla tanıştığı yerdir. Çanakkale’de binlerce Türk evladı vatanı, bayrağı ve bağımsızlığı için şehit oldu. Cesaret, fedakarlık ve centilmenliğin abidesidir’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından Protokol ve Kamu kurum ve kuruluşlar çelenklerini sundu. Tüm Emniyet Teşkilatı Mensupları Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TEMŞAD) adına Genel Başkan Nihat GÜN çelenklerini sundu. Ardından duaların okunmasının ardından Vali Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın şehitlerin kabirlerine ziyaret ederek karanfil bıraktı.

IP Adresiniz (54.36.149.247) kayıt edilmiştir.